Arrodoniments

Excel ens permet treballar amb els decimals d’un número i manipular la seva aparença d’una manera molt fàcil. A continuació farem una revisió de diversos temes referents al maneig dels decimals en Excel.

Augmentar i disminuir decimals

Els botons Augmentar decimals i Disminuir decimals es troba a la fitxa Inici dins del grup Nombre i ens permeten modificar l’aparença de qualsevol nombre en modificar la quantitat de decimals desplegats dins de la cel·la.

No obstant això, tot i que podem manipular la quantitat de decimals mostrats, has de saber que el valor original de la cel·la no és modificat. Fem una prova. Col·loca els valors 1.45 en una cel·la i 1.45 en una altra cel·la.

Ara prem la comanda Disminuir decimals dues vegades sobre cada cel per remoure els dos decimals fins que només es mostri el valor 1.

Ara en una tercera cel·la (C1) suma les anteriors i observa el resultat de la fórmula = A1 + B1:

Veureu que malgrat que veiem dos números 1 tant A1 com B1 contenen “realment” 1,45 i la suma dels dos dona 2.90 que per arrodoniment va a parar al valor de 3 que veiem.

També tenim però altres formes de manipular els resultats de les nostres operacions amb la utilització de funcions que us expliquem breument a continuació.

Arrodoniment al següent Parell o Senar

Arrodoniment de Decimals, al número següent o al anterior


Arrodoniment al Múltiple Superior o Inferior

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.