Contar cel·les amb valors determinats CONTAR.SI

La funció CONTAR.SI en Excel ens dóna l’oportunitat de comptar el nombre de cel·les d’un rang que compleixin amb un criteri establert. Només quan el valor d’aquestes cel·les compleix la condició és considerada dins del compte.

Sintaxi de la funció CONTAR.SI

Només hi ha dos arguments per a la funció CONTAR.SI que són el següents:

  • Rang (obligatori): El rang que conté els valors que es volen explicar.
  • Criteri (obligatori): La condició que determinarà les cel·les que seran comptades.

El criteri pot ser un nombre o una expressió que indicarà la condició a complir, per exemple: 55, “> 26”, “VERD”. El criteri no farà diferencia entre majúscules i minúscules. La funció CONTAR.SI només permet especificar una sola condició, en cas de necessitar aplicar diverses condicions es pot utilitzar la funció CONTAR.SI.CONJUNTO.

Exemple de la funció CONTAR.SI

Tinc una llista d’articles i cada un té associat el seu color. Ara necessito comptar el total d’articles que són de color blau i per a això utilitzaré la fórmula següent:

= CONTAR.SI (B2: B11, “blau”)

En aplicar aquesta fórmula a les dades de la columna B obtinc el compte correcte:

Pots observar que el segon argument de la funció CONTAR.SI està tot en minúscules mentre que les cel·les de la columna B tenen la primera lletra en majúscules, però el valor “Blau” és considerat dins del compte pel que vam comprovar que la condició no és sensible a majúscules i minúscules.

Recorda que la funció CONTAR.SI ens permetrà comptar el nombre de cel·les dins d’un rang que compleixin amb el criteri que s’hagi especificat en el segon argument de la funció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.