Creació de taules Excel

Les taules en Excel són un objecte especial en els fulls de càlcul que ens ajuden a organitzar i visualitzar els nostres dades de manera amigable. A més, un cop creada la taula d’Excel, podrem ordenar i filtrar les dades fàcilment.

Molts usuaris d’Excel consideren una taula a qualsevol rang que tingui dades estructurades i les cel·les tinguin un estil i vista diferent.


No obstant això, una taula d’Excel no és només un rang de cel·les amb dades ben organitzats. Una taula en Excel és un objecte especial que ha estat creat amb algun dels comandaments disponibles, com la comanda Taula que està ubicat a la fitxa Insereix, dins del grup Taules.

Aquesta comanda dóna un format especial a un rang de cel·les i, a més insereix automàticament els filtres sobre cadascuna de les columnes. Aquesta comanda és el que converteix un rang normal de cel·les en una taula.

Preparació de les dades

Abans de crear una taula en Excel hem de tenir en compte algunes recomanacions:

o Les dades han d’estar organitzats en files i columnes.
o La primera fila s’ha d’utilitzar per les capçaleres de columna és a dir, una descripció molt curta de les dades contingudes a la columna.
o Cada columna ha de tenir el mateix tipus de dada: text, número, data, moneda.
o Cada fila tindrà els detalls d’un sol registre, per exemple: un empleat, un article, una ordre de compra.
o Les dades no han de contenir files o columnes en blanc.

Un cop hem revisat que les nostres dades compleixen amb aquestes condicions, estarem llestos per crear una taula en Excel. Per exemple, la següent imatge mostra les dades d’exemple abans d’iniciar amb la creació de la taula.

Anem a crear la taula a partir de les dades de que disposem

Crear una taula en Excel

Per a crear una taula en Excel hem de seleccionar qualsevol de les cel·les del rang de dades i prémer el comandament Inserir> Taula i immediatament Excel identificarà el rang que conté les dades:

Si per alguna raó, el rang reconegut per Excel no concorda amb el nostre rang de dades, és el moment adequat per fer la modificació a aquesta referència.

Si Excel detecta una fila de capçaleres en les dades, es mostrarà seleccionada l’opció “La taula té encapçalats”. De la mateixa manera, haurem de confirmar que les dades tenen una fila de capçaleres. En prémer el botó D’acord, haurem creat una taula en Excel.

Excel aplicarà un estil de taula per defecte, que per a aquest exemple és aquest color blau de fons que s’ha col·locat de manera alterna en cadascuna de les files. A més, les capçaleres tenen un estil diferent i inclouen els botons de fletxa que ens permetran ordenar les dades o aplicar un filtre.
Les taules en Excel sempre requereixen que la primera fila de les dades siguin les capçaleres de columna i en cas que no tinguis capçaleres, s’inseriran noms genèrics com Columna1, Columna2, Columna3, etc. Per exemple, la següent imatge mostra una taula que ha estat creada amb les mateixes dades d’exemple però que no tenien la fila de capçaleres.

En detectar la manca d’una fila de capçaleres, Excel inserir una fila amb noms genèrics de manera que hi hagi espai per col·locar les fletxes per als filtres de la taula.

 

 

Font: www.exceltotal.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.