Crear una macro

En aquesta ocasió mostraré com crear una macro en Excel utilitzant la gravadora de macros. La macro serà un exemple molt senzill però permetrà il·lustrar el procés bàsic de creació.

Vaig a crear una macro que sempre introdueixi el nom de tres departaments d’una empresa i posteriorment apliqui un format especial al text. Per començar a enregistrar has d’anar a la comanda Gravar macro que es troba a la fitxa Programador la qual cosa mostrarà el següent quadre de diàleg.

Grabar una macro

Observa com he col·locat un nom a la macro i més he especificat el mètode abreujat CTRL + d per executar-la posteriorment. Una vegada que es prem el botó Acceptar s’iniciarà la gravació. Observa amb deteniment els passos.

En acabar els passos es prem el comandament Aturar enregistrament i la macro haurà quedat guardada. Per executar la macro recentment guardada seleccionaré un nou full d’Excel i seleccionaré la comanda Macros.

En prémer el comandament Macros es mostrarà la llista de totes les macros existents i de les quals podràs triar la més convenient. En fer clic sobre la comanda Executar es realitzaran totes les accions emmagatzemades a la macro i obtindràs el resultat esperat. Per descomptat que si utilitzes el mètode abreujat de teclat de la macro llavors s’ha d’ometre aquest últim quadre de diàleg.

Font: Excel Total de  .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.