Editor de Visual Basic

L’Editor de Visual Basic, VBE per les sigles en anglès, és un programa independent a Excel però fortament relacionat amb ell perquè és el programa que ens permet escriure codi VBA que estarà associat a les macros.

Existeixen almenys dues alternatives per obrir aquest editor, la primera d’elles és a través del botó Visual Basic de la fitxa Programador.

Botón Visual Basic para abrir el editor de código

El segon mètode per obrir aquest programa és, al meu entendre, el més senzill i ràpid i que és a través de la drecera de teclat: ALT + F11. L’Editor de Visual Basic conté diverses finestres i barres d’eines.

Editor de Visual Basic para Aplicaciones

A la part esquerra es mostra l’Explorador de projectes el qual mostra el projecte VBA creat per al llibre actual i més mostra les fulles pertanyents a aquest llibre d’Excel. Si per alguna raó no pots visualitzar aquest mòdul pots habilitar-lo en l’opció de menú Veure i seleccionant l’opció Explorador de projectes.

Mostrar el explorador de proyectos

L’Explorador de projectes també ens ajuda a crear o obrir mòduls de codi que es seran de gran utilitat per a reutilitzar totes les funcions de codi VBA que anem escrivint.

Dins de l’Editor de Visual Basic pots observar una finestra anomenada immediat que està a la part inferior. Aquesta finestra és de molta ajuda al moment d’escriure codi VBA perquè permet introduir instruccions i observar el resultat immediat. A més, des del codi VBA podem imprimir missatges cap a la finestra Immediat amb la comanda Debug.Print de manera que puguem depurar el nostre codi. Si no pots observar aquesta finestra pots mostrar-també des del menú Veure.

L’àrea més gran en blanc és on escriurem el codi VBA. És en aquesta finestra on escrivim i vam editar les instruccions VBA que donen forma a les nostres macros.

És important familiaritzar-nos amb l’Editor de Visual Basic abans d’iniciar amb la creació de macros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.