Exercici amb taules, consolidació i gràfics

Enunciat del exercici

Aquest exercici tindrà part d’aplicació del que sabeu i part d’investigació Suposem que tenim una concessionària multi-marca de vehicles amb cinc delegacions (Vigo, Sevilla, Barcelona, Bilbao, Madrid) a les que venem les següents marques i models amb els preus de la llista.

Marca Model Preu
Mercedes Classe A 23.815
Mercedes VITO 24.442
Mercedes CLA 27.726
BMW Sèrie 1 3P 25.350
BMW Sèrie 1 5P 26.400
BMW Sèrie 2 Cabrio 31.800
Audi A1 17.000
Audi A5 39.910
Audi S7 76.900

Hem de muntar un llibre Excel amb “set” fulles, una per cada delegació, una amb la llista de preus i una consolidada amb SUMAR.si que a més ens dongui gràfics de vendes en unitats i en import per a cada model i delegació.
Les vendes, per no fer-ho massa complicat seran de cinc models a cada delegació, els que vulgueu dels nou models que tenim, a cada fulla tindrem les vendes d’un mes, el model sortirà d’una llista de validació de dades i el preu el trobareu en un BUSCARV(), la quantitat de unitats venudes us la podeu inventar.
Per a fer aquest exercici us caldrà fer servir Sumar.si, Buscarv per a trobar els preus, assignar noms a rangs (o fer servir referencies absolutes) i que els cotxes surtin d’una validació de dades per llista, tot això ho sabeu fer.
La investigació vindrà per esbrinar en que us pot ajudar la funció Indirecto() en la recerca de preus dels vehicles, no es imprescindible que la feu servir però fora bo que ho intenteu.
No comenceu a escriure de seguida, atureu-vos a pensar com ho fareu i planifiqueu una mica la feina abans de començar-la, per no haver-la de fer dos cops.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.