Filtres avançats

Filtre avançat

A Excel pots realitzar un filtrat de dades totalment personalitzat proporcionant els criteris que vols aplicar a la informació. Aquest tipus de filtrat és conegut com Filtre avançat i en aquesta ocasió et mostraré com utilitzar-lo.
Suposem la següent taula de dades.

Els criteris pels quals es realitzarà el filtrat s’han d’especificar dins de cel·les del mateix full. Suposem que desitjo filtrar els registres del departament de Finances

Per a aquest exemple hem col·locat els criteris per dalt de la taula de dades encara que realment la seva ubicació no és d’importància.

Aplicar un filtre avançat a les dades
Abans d’aplicar el filtre avançat he de seleccionar la taula de dades (A4: D13) i posteriorment anar a la fitxa Dades i prémer el botó Avançades que es troba en el grup Ordenar i filtrar. Es mostrarà el quadre de diàleg Filtre avançat.


Observa com en el quadre de text per a Rang de criteris he seleccionat el rang que conté les condicions del filtre avançat necessàries. Només resta prémer el botó D’acord per aplicar el filtre.

El resultat és precisament el que necessito, així que el filtrat avançat ha estat reeixit. Però ara tinc un desafiament major Com podria fer per especificar condicions per a una segona columna? Suposem que desitjo filtrar la informació de les persones que tenen cognom Hernández i que a més pertanyen al departament de Finances. Per filtrar les dades per aquests criteris he de afegir aquestes condicions en una altra cel·la.

Observa com el Rang de la llista és el mateix que en el cas anterior ja que són les mateixes dades, però el Rang de criteris ara abasta també les cel·les que contenen el criteri per al Cognom. En acceptar els canvis Excel aplicarà el filtre avançat adequadament.

De la mateixa manera pots especificar un criteri per a cada columna. Fins ara només he especificat una sola condició per columna, però ara desig afegir als resultats del filtre la informació del departament d’Informàtica. Per a això només afegiré una fila addicional al rang de criteris de la següent manera.

En acceptar els canvis Excel filtrarà la informació dels empleats de Finances amb cognom Hernández i més mostrarà la informació dels empleats del departament d’Informàtica sense importar el cognom que tinguin.

Com podreu observar, és factible especificar una condició per cada fila del rang de criteris. D’aquesta manera podem crear un filtre avançat en Excel.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.