Formules a Excel

FÓRMULES D’EXCEL
Les fórmules d’Excel són el que donen un gran poder a les nostres fulls de càlcul. Sense les fórmules nostres fulls de càlcul serien com qualsevol altre document creat en un processador de paraules. Utilitzem les fórmules d’Excel per realitzar càlculs en les dades d’un full i obtenir els resultats actualitzats cada vegada que les dades canviïn.

QUÈ SÓN LES FÓRMULES D’EXCEL?
Una fórmula d’Excel és un codi especial que introduïm en una cel·la. Aquest codi realitza alguns càlculs i torna un resultat que és desplegat a la cel·la.

Hi milions de variacions de fórmules perquè cada persona crearà la fórmula que millor s’adapti a les seves necessitats específiques. Però sense importar la quantitat de fórmules que vagi a crear, totes hauran de seguir les mateixes regles especialment la regla que indica que totes les fórmules han de començar amb un símbol igual (=). Considera la següent fórmula per a la cel·la A1 ingressada a la barra de fórmules:

En prémer la tecla Entrada obtindrem el resultat calculat per Excel i el qual es mostrarà a la cel·la A1:

Mai hem d’oblidar introduir el símbol igual a l’inici d’una fórmula en cas contrari Excel tractarà el text introduït com si fos qualsevol altre text. Observa el que passa a la cel·la B1 en no especificar el signe igual a l’inici del text:

Una cel·la conté el símbol igual i aquesta cel·la mostra el resultat de l’operació, mentre que l’altra cel·la només mostra el text de l’equació però no realitza cap càlcul.

PARTS D’UNA FÓRMULA D’EXCEL
Totes les fórmules d’Excel consisteixen de qualsevol dels següents elements:

Constants o text. Un exemple d’una constant és el valor 7. Un text també pot ser utilitzat dins d’una fórmula però sempre haurà d’estar tancat per dobles cometes com “Març”.

Referències de cel. En lloc d’utilitzar constants dins les nostres fórmules, podem utilitzar referències de cel·les que apuntaran a la cel·la que conté el valor que volem incloure en la nostra fórmula

Operadors. Els operadors utilitzats en Excel són els mateixos operadors matemàtics que coneixem com el símbol + per la suma o el símbol * per la multiplicació.

Funcions d’Excel. Dins de les fórmules d’Excel podem utilitzar funcions d’Excel. Un exemple d’una funció d’Excel és la funció SUMA la qual podem incloure com a part d’una fórmula.

Principal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.