Funcionament de les taules dinàmiques

Les taules dinàmiques en Excel permeten agrupar dades en una gran quantitat de maneres diferents per poder obtenir la informació que necessitem. En aquesta ocasió explicaré el funcionament bàsic d’una taula dinàmica.
Suposem que tens una taula de dades que conté molta informació sobre les vendes de la companyia entre les quals es troba una columna amb els productes de l’empresa, també la ciutat on es ven i les vendes corresponents per a cada ciutat.

T’han demanat un informe amb el total de vendes per ciutat i el total de vendes per producte. Així que el que necessites fer és sumar les vendes per a cada ciutat i sumar les vendes de cada producte per obtenir el report. En lloc d’utilitzar fórmules podem utilitzar una taula dinàmica per obtenir el resultat desitjat. Una taula dinàmica ens permet fer una comparació entre diferents columnes d’una taula. Pots imaginar-te una taula dinàmica de la següent manera:
El primer que hem de fer és especificar els camps de la nostra taula de dades que anem a comparar. Triem les ciutats com les files de la nostra taula dinàmica:


Excel prendrà tots els valors de ciutats de la nostra taula de dades i els agruparà en la taula dinàmica, és a dir, col·locarà els valors únics de la columna de dades eliminant les repeticions. Ara fem el mateix per a especificar les columnes de la taula dinàmica.


Finalment vam triar una columna de valors numèrics que seran calculats i resumits en la taula dinàmica:


Així tindràs un informe que compara les ciutats i els productes i per a cada combinació obtindràs el total de vendes. El més important que vull transmetre amb aquest article és que les taules dinàmiques et permeten triar entre totes les columnes d’una taula de dades i fer comparacions entre elles per poder realitzar una bona anàlisi de la informació.

Font: ExcelTotal.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.