La funció Coincidir

Funció COINCIDIR explicada

Aquesta és una breu explicació de la funció COINCIDIR en Excel la qual ens ajuda a trobar un valor dins d’una llista i ens retorna la posició on ha estat trobat el valor indicat. En el cas que la funció COINCIDIR no trobi una coincidència, ens retornarà un error.

Exemple de la funció COINCIDIR

Fem un exemple per a comprendre la manera en què treballa la funció COINCIDIR. En el rang de cel·les A2: B10 tinc informació dels empleats d’una empresa, cada un amb el seu número d’empleat a la columna A i el seu nom a la columna B. Si vull conèixer la posició en què es troba la persona amb el nombre d’empleat 45.362 puc utilitzar la funció COINCIDIR de la següent manera:

= COINCIDIR (45.362, A2: A10, 0)

El primer argument és el valor que estic buscant. El segon argument és el rang de cel·les on espero trobar aquest valor, que per al nostre exemple és la columna A del rang de dades. El tercer argument li indica a la funció el tipus de recerca que va a realitzar i el valor zero significa una recerca exacta.

La següent imatge mostra el resultat de la fórmula anterior, però s’observa que vaig fer una petita modificació, demanant a la funció COINCIDIR que busqui el valor indicat a la cel·la D1.

El resultat és el valor 7 perquè aquesta és la posició que ocupa el número d’empleat 45362. Si us plau, considera que el nombre 7 no es refereix a la fila del full, sinó a la posició dins del rang A2: A10 la qual cosa ens porta a la cel·la A8. És a dir, sent que la cel·la A2 és la posició 1 del rang de recerca, la posició 7 serà la cel·la A8 que és on es troba el valor buscat.

En aquest exemple he exclòs la capçalera de columna, però res impedeix que l’incloguis en les teves recerques i només hauràs de recordar que la capçalera serà la posició 1.

Arguments de la funció COINCIDIR

Ara parlem una mica més sobre els arguments de la funció COINCIDIR. Com ja he dit anteriorment, el primer argument és el valor buscat, i és possible indicar directament aquest valor en la funció o també podem posar una referència a una cel·la que el contingui, tal com ho vaig fer en l’exemple anterior.

L’avantatge del segon mètode és que, sense modificar la nostra fórmula, podem fer una altra recerca amb només canviar el valor de la cel·la que conté la dada que serà buscat. A la següent imatge pots observar una nova cerca del nombre d’empleat 45358 amb només ingressar aquest valor a la cel·la D1:

El segon argument de la funció és sempre el rang de cel·les sobre el qual es realitzarà la recerca. Encara que les dades del nostre exemple estan sobre les columnes A i B, el nombre d’empleat només es troba sobre la columna A i per tant és el rang A1: A10 el que s’ha indicat a la funció COINCIDIR.

L’últim argument de la funció indica el tipus de coincidència que serà utilitzada en la recerca. La funció COINCIDIR ens permet utilitzar tres tipus de coincidència diferents:

1 = Menor que
0 = Coincidència exacta
-1 = Major que

La meva recomanació és utilitzar el valor zero, que ens garantirà que la funció COINCIDIR realitzarà una recerca exacta de valor i en cas de no trobar-ens retornarà un error # N / A.

Un últim comentari important sobre la funció COINCIDIR és que, la funció tornarà la posició de la primera aparició del valor, és a dir, si el valor buscat apareix diverses vegades dins de la llista, la funció tornarà la posició del primer element que hagi trobat sense importar que hi hagi més elements per sota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.