La Funció DIASEM()

La funció DIASEM()

La funció DIASEM en Excel ens retorna el nombre que identifica un dia de la setmana, és a dir, ens torna un nombre entre 1 i 7 el qual indicarà quin dia de la setmana correspon a una data determinada.

Sintaxi de la funció DIASEM

La funció DIASEM té dos arguments

Núm_de_serie (obligatori): És la data de la qual necessitem conèixer el dia de la setmana.
Tipus (opcional): Ens permet configurar el dia assignat com a primer dia de la setmana.
El segon paràmetre de la funció és opcional però ens permet configurar la manera en què la funció identifica els dies de la setmana. Per exemple, si especifiquem el número 2 per a aquest argument, la funció DIASEM retornarà el número 1 en cas que la data especificada sigui dilluns.

Sobre la base del nombre especificat en el segon argument serà la numeració dels dies. A continuació la taula de possibles valors per a l’argument Tipus:

En cas que s’ometi l’argument Tipus la funció assumirà el valor 1 i tornarà el número 1 en trobar un dia diumenge i el número 7 per a un dia dissabte. Per a les versions anteriors a Excel 2010 només estan disponibles els valors 1, 2 i 3 per a l’argument Tipus.

Per conèixer el dia de la setmana que correspon a la data “14/02/2012” podem utilitzar la funció DIASEM de la següent manera:

Ja que no hem especificat el segon argument de la funció, Excel assumeix que el número 1 és per al dia diumenge i per tant el 14 de febrer de l’2012 que és dimarts tindrà assignat el número 3. Si ara faig servir el segon argument de la funció perquè assigni el número 1 al dia dilluns llavors la resposta de la funció haurà de canviar. Observa el resultat:

D’acord a la taula de valors de l’argument Tipus pots observar que en posar el valor 2 estic indicant a la funció que dilluns tindrà assignat el número 1 i per tant ara la funció DIASEM ens dóna com a resultat un 2 sota aquesta nova configuració que correspon al dia dimarts.

Mostra el nom del dia

Com hem vist, la funció DIASEM retorna el nombre de dia de la setmana (Diumenge = 1, dissabte = 7), però és possible obtenir el nom del dia si fem servir el format personalitzat “dddd” per a una cel·la que contingui la data original. Per al nostre exemple he copiat la data de la cel·la B1 a la cel·la B3 i he aplicat el format de la següent manera:

La funció DIASEM ens ajudarà a conèixer fàcilment el dia de la setmana que correspon a qualsevol data especificada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.