La funció NO

La funció NO d’Excel canvia el valor lògic VERITABLE per FALS i el FALS per VERDADER.

També avalua si una expressió lògica (exemple: 1 + 2 = 3) és vertadera o falsa, retornant el contrari (TRUE si és falsa i FALS si és vertadera).

sintaxi:
La sintaxi de la fórmula NO és la següent:

= NO (valor_lógico)

on:

valor_lógico: Obligatori. Es pot utilitzar una expressió lògica (exemple: 5 <2) per invertir el seu valor, o un valor lògic (VERITABLE o FALS).

La funció NO d’Excel pot ser cridada des de la cel·la corresponent, escrivint directament la sintaxi precedida d’un igual = NO (C1 + H2 <10) o des del botó de funcions del Excel. Un cop premut el botó, hauríem de buscar la fórmula al cercador o en la categoria lògiques. Els comandaments de la funció NO són els següents:

Ordres de la funció NO d’Excel. Arguments de la funció.
Exemple 1:

Sigui un conjunt de valors lògics (VERITABLE i FALS) que ens Intersa invertir-los. Per a això s’utilitza la fórmula NO de la següent manera:
La sintaxi utilitzada és la funció NO d’Excel aplicada sobre cada un dels valors lògics:
= NO (A2)

Exemple 2:
Al departament de recursos humans d’una empresa es vol determinar a quin treballador se li atorgaran vacances extres segons els diumenges que hagi treballat aquest empleat durant l’any. Si treballa més de deu diumenges, tindrà cinc dies de vacances extra. No els tindrà en cas contrari.

Exemple 2 de la fórmula NO d’Excel
Per tant, si els diumenges treballats són igual o menys que deu, s’assigna mitjançant la fórmula NO el valor FALS, mentre que si són més de deu és VERDADER. La sintaxi és la següent:
= NO (B2 <10)

 

font: http://www.universoformulas.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.