Mòdul 1 – Pràctica 2

Identificant les parts de la pantalla

Els antics menús i barres d’eines han estat substituïts per les cintes d’opcions, amb grups d’opcions que podeu personalitzar. També es pot personalitzar una barra d’eines d’accés ràpid.
A les finestres emergents del 2010 es troben gairebé totes les opcions que hi ha a la cinta d’opcions i també es poden personalitzar.
S’ha afegit al menú Arxiu la vista a part, on disposeu de més eines de les que hi havia anteriorment i en una finestra a banda de la de treball cosa que fa molt més senzill treballar amb ella.
Comencem per identificar les diferents parts de la pantalla:
Al accedir a Excel 2010 ens trobem amb una pantalla com aquesta, a la que podem observar les següents parts:

Barra del títol
Ens informa del nom del fitxer que tenim obert, cas de ser un fitxer nou fins que el guardem amb el nom que vulguem el programa li dona el nom Llibre1. Al desar el fitxer per primera vegada li podrem canviar el nom i aquest serà el que apareixerà a partir d’aquell moment.
Menú contextual
Si fem clic amb el botó dret del ratolí damunt d’una cel·la, se’ns desplega el Menú contextual, amb totes les operacions de que des d’allà estan podem dur a terme per a fer modificacions.
Cinta d’opcions
A traves de les icones de la cinta d’opcions podrem accedir a utilitats que ens permeten accions de forma directa. Podem personalitzar totalment la franja d’opcions de cada una de les pestanyes triant quines ordres volem tenir disponibles i quines no:
Quadre de nom
Sota la cinta d’opcions trobarem el Quadre de noms es on podem veure el nom de la cel·la activa (columna més el número de la fila).
Barra de fórmules
Aquí podem escriure o bé llegir el contingut de la cel·la activa. Aquest valor es pot mostrar com a text, com una fórmula o com una funció.
Barres de desplaçament
Les trobem a la part inferior de la pantalla i a la dreta, ens permeten desplaçar-nos pel document amb facilitat, mitjançant el ratolí, verticalment de dalt a baix o horitzontalment de dreta a esquerra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.