Mòdul 2 – Pràctica 4

Definir files i columnes

Com ja venim dient el full de càlcul està dividit en files i columnes, que formen una graella amb les cel·les en les quals, introduïm les dades.
Les columnes s’anomenen amb lletres o combinacions de lletres (A,B,AA..) i les files amb números (1, 2, 150, 275…). Com també havíem dit la lletra de la columna més el número de la fila donen nom a una cel·la.
Podem donar diferents formats de contingut, amplada, alçada, color de la lletra, del fons, gruix o textura de la línia etc., tots aquests efectes milloraran la presentació de les dades però mai en variaran el contingut.
Podem variar les mides de la cel·la ampliant-ne o reduint-ne les mides arrossegant el marge de la capçalera de columna cap a la dreta o de la fila cap avall amb el punter del ratolí, que agafa el format que veieu a la imatge.


També podem modificar diverses columnes o files alhora seleccionant-les prèviament. Tecla SHIFT mes clic amb el ratolí per a triar-les consecutives o CTRL mes clic amb el ratolí per a triar-les alternes. Un cop feta la tria quan arrosseguem el marge de la capçalera d’una columna o fila, totes les seleccionades prendran la mateixa mida.


També es podem ocultar files i columnes sense perdre cap dada si un cop hem seleccionat les files o columnes que volem amagar cliquem sobre elles amb el botó dret del ratolí i trieum la opció Amaga del menú emergent.

Com veureu havíem amagat les columnes F i G i ara nomes veiem E i H, per tornar a veure les columnes amagades (F i G), seleccionarem les files o columnes anterior i posterior a les amagades (E i H), clicarem el botó dret del ratolí i seleccionarem Mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.