Mòdul 7 – Pràctica 5

Alinear i orientar les dades
També podeu triar el format d’alineació en el qual la cel·la presentarà les dades, a dalt, al centre o a la part baixa d’una cel·la.

Per fer-ho, seleccioneu les cel·les a les quals voleu canviar el format i aneu al Format de cel·les, a la pestanya Alineació. Trobeu les següents opcions:

 • Alineació del text
  Podeu triar l’alineació horitzontal o la vertical entre les diverses opcions possibles.
 • Orientació
  Una altra possibilitat és la de donar al contingut de la cel·la una orientació inclinada en més o menys graus, o fins i tot que es vegi totalment vertical. Ho podeu fer movent el punt vermell sobre el semicercle a la finestra.
 • Sagnia
  En aquesta mateixa finestra també podeu definir quants espais a l’esquerra del text voleu deixar en blanc de manera exacta per a la cel·la seleccionada.
 • Ajusta el text
  El text introduït en una cel·la que tingui marcat aquest format, el veureu íntegrament. L’alçada de la cel·la s’ajustarà de forma automàtica per tal que quedi a la vista tot el seu contingut, sense envair la cel·la contigua.
 • Redueix-lo fins que s’ajusti
  Si seleccioneu aquesta opció, el programa redueix la mida de la font del text fins a ajustar-lo a la cel·la, sense que se´n modifiqui l’amplada ni l’alçada.
 • Combina cel·les
  S’explica en el capítol vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.