Mòdul 7 – Pràctica 5

Alinear i orientar les dades
També podeu triar el format d’alineació en el qual la cel·la presentarà les dades, a dalt, al centre o a la part baixa d’una cel·la.

Per fer-ho, seleccioneu les cel·les a les quals voleu canviar el format i aneu al Format de cel·les, a la pestanya Alineació. Trobeu les següents opcions:

 • Alineació del text
  Podeu triar l’alineació horitzontal o la vertical entre les diverses opcions possibles.
 • Orientació
  Una altra possibilitat és la de donar al contingut de la cel·la una orientació inclinada en més o menys graus, o fins i tot que es vegi totalment vertical. Ho podeu fer movent el punt vermell sobre el semicercle a la finestra.
 • Sagnia
  En aquesta mateixa finestra també podeu definir quants espais a l’esquerra del text voleu deixar en blanc de manera exacta per a la cel·la seleccionada.
 • Ajusta el text
  El text introduït en una cel·la que tingui marcat aquest format, el veureu íntegrament. L’alçada de la cel·la s’ajustarà de forma automàtica per tal que quedi a la vista tot el seu contingut, sense envair la cel·la contigua.
 • Redueix-lo fins que s’ajusti
  Si seleccioneu aquesta opció, el programa redueix la mida de la font del text fins a ajustar-lo a la cel·la, sense que se´n modifiqui l’amplada ni l’alçada.
 • Combina cel·les
  S’explica en el capítol vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.