Mòdul 9 – Pràctica 1

Sumar, restar, multiplicar i dividir dades

Amb l’Excel podeu efectuar de forma molt simple i ràpida càlculs matemàtics a partir d’uns valors constants o referències a cel·les.
Els Valors constants són els que sempre reflecteixen la mateixa dada (sigui numèrica o de text).
Les Referències a cel·les les introduireu posant el nom o identificador de la cel·la. Més endavant veureu com interpreta l’Excel els diferents tipus de referències.
Per obtenir resultats numèrics utilitzareu l’operador aritmètic que es correspongui a cada operació. Els més habituals són els següents:


L’ordre dels elements d’una fórmula és el següent: d’esquerra a dreta, en primer lloc, el signe igual “=” seguit dels elements sobre els quals fareu el càlcul i els operadors. L’Excel farà el càlcul seguint els operadors d’esquerra a dreta. També heu d’escriure entre parèntesi la part de la fórmula que s’ha d’avaluar primer.
Fixeu-vos en els següents exemples:


El resultat dependrà d’aquest ordre.
Cliqueu dos cops damunt la cel·la en la qual voleu introduir la fórmula. Escriviu el signe igual “=” i a continuació la fórmula. Cliqueu Intro o el signe d’introducció:


A la cel·la que conté la fórmula apareixerà el valor resultant, mentre que a la barra de fórmules es pot veure tota la fórmula.
Per fer que la cel·la mostri també el contingut de la fórmula aneu al menú Fitxers | Opcions de l’Excel | Avançades i a les característiques de visualització del full de càlcul cliqueu Mostra les fórmules de les cel·les en comptes dels resultats calculats. Aquest canvi afecta al full de càlcul en què esteu treballant, no a la resta del llibre.


Es mostrarà de la següent manera:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.