Ordenar i filtrar una taula Excel

Ordenar i filtrar una taula d’Excel
En fer clic a les fletxes de filtre d’una taula es mostraran les opcions per ordenar i filtrar les dades. La primera secció és exclusiva per a les opcions d’ordenació.

Amb aquestes opcions podràs ordenar de manera ascendent o descendent depenent de la columna que s’hagi seleccionat. Per contra, les opcions inferiors es refereixen als filtres que podem aplicar a les dades de la taula.

Depenent del tipus de dada que contingui la columna es mostrarà una opció de filtrat diferent. Per exemple, en la imatge anterior es mostra l’opció Filtres de nombre perquè Excel ha detectat que la columna conté valors numèrics. Però en prémer la fletxa de filtre per a una columna que conté cadenes de text, Excel mostrarà l’opció Filtres de text tal com es mostra en la següent imatge.

Cadascuna de les opcions de filtrat ens permetrà crear el criteri que han de complir aquells registres que seran mostrats en la taula. Una altra opció de filtrat, que és àmpliament utilitzada, són els quadres de selecció que es mostren a sota del quadre Cerca.

Excel crea una llista de valors únics de les dades de la columna i els col·loca al costat d’una caixa de selecció. Si es remou la selecció d’alguna de les caixes, llavors tots els registres que tinguin aquest valor deixaran de mostrar-se. Per exemple, la següent imatge mostra el resultat d’haver seleccionat només l’opció Finances en el filtre de la columna Departament de les nostres dades d’exemple.

Observa que la fletxa de la columna Departament ha canviat la seva aparença per indicar-nos que aquesta columna té un filtre aplicat. Per remoure l’aplicació del filtre sobre una columna, hauràs de fer clic sobre la fletxa de filtre i triar l’opció Esborrar filtre.

Si vols esborrar els filtres de totes les columnes al mateix temps, pots triar la taula i anar a la fitxa Dades> Ordenar i filtrar i prémer el botó Esborrar. Aquesta comanda també el pots trobar a la fitxa Inici> Modificar> Ordenar i filtrar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.