Per a que serveix una macro?

Per a què serveix una macro en Excel? Una macro ens ajuda a automatitzar aquelles tasques que fem repetidament. Una macro és una sèrie d’instruccions que són guardades dins d’un arxiu d’Excel per poder ser executades quan ho necessitem.

Automatització de tasques

Segurament estàs familiaritzat amb processos d’automatització en l’àmbit industrial. Un exemple molt clar són les plantes acobladores d’automòbils on existeixen robots que han substituït tasques que abans eren fetes per humans. L’automatització va portar beneficis com a major eficiència i productivitat de les plantes i un millor aprofitament del temps del personal en reduir la quantitat de tasques repetitives que realitzaven.

De la mateixa manera les macros ens ajuden a eliminar aquestes tasques repetitives del nostre treball quotidià en permetre’ns utilitzar millor el nostre temps en l’anàlisi de les dades i en la presa de decisions.

Com es veu una macro a Excel?

Les macros són escrites en un llenguatge de programació conegut com VBA per les sigles en anglès (Visual Basic for Applications). Com qualsevol altre llenguatge d’ordinador hem d’aprendre a utilitzar les ordres que ens ajudaran a indicar a Excel el que volem fer amb els nostres dades.

Para que sirve una macro en Excel

Aprendre el llenguatge VBA no és excessivament complicat. El que pren una mica més de temps és polir les nostres habilitats de programació. El que vull dir amb això és que per ser un bon programador de macros has de dedicar temps a resoldre múltiples problemes en on puguis portar al límit el llenguatge VBA.

Creació d’una macro

Las macros se crean con el Editor de Visual Basic el cual nos permitirá introducir el código con las instrucciones que serán ejecutadas por la macro.

Existe otro método que es utilizar la Grabadora de macros la cual irá grabando todas las acciones que realicemos en Excel hasta que detengamos la grabación. Una vez grabada la macro podremos “reproducir” de nuevo las acciones con tan solo un clic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.