Per a que serveix una macro?

Per a què serveix una macro en Excel? Una macro ens ajuda a automatitzar aquelles tasques que fem repetidament. Una macro és una sèrie d’instruccions que són guardades dins d’un arxiu d’Excel per poder ser executades quan ho necessitem.

Automatització de tasques

Segurament estàs familiaritzat amb processos d’automatització en l’àmbit industrial. Un exemple molt clar són les plantes acobladores d’automòbils on existeixen robots que han substituït tasques que abans eren fetes per humans. L’automatització va portar beneficis com a major eficiència i productivitat de les plantes i un millor aprofitament del temps del personal en reduir la quantitat de tasques repetitives que realitzaven.

De la mateixa manera les macros ens ajuden a eliminar aquestes tasques repetitives del nostre treball quotidià en permetre’ns utilitzar millor el nostre temps en l’anàlisi de les dades i en la presa de decisions.

Com es veu una macro a Excel?

Les macros són escrites en un llenguatge d’ordinador conegut com VBA per les sigles en anglès (Visual Basic for Applications). Com qualsevol altre llenguatge d’ordinador hem d’aprendre a utilitzar les ordres que ens ajudaran a indicar a Excel el que volem fer amb els nostres dades.

Para que sirve una macro en Excel

Aprendre el llenguatge VBA no és excessivament complicat. El que pren una mica més de temps és polir les nostres habilitats de programació, que per descomptat convé que tinguem abans de començar. El que vull dir amb això és que per ser un bon programador de macros has de dedicar temps a resoldre múltiples problemes en on puguis portar al límit el llenguatge VBA.

Creació d’una macro

Les macros es creen amb l’Editor de Visual Basic el qual ens permetrà introduir el codi amb les instruccions que seran executades per la macro.

Hi ha un altre mètode que és utilitzar la Gravadora de macros la qual anirà gravant totes les accions que realitzem en Excel fins que aturem la gravació. Un cop gravada la macro podrem “reproduir” de nou les accions amb tan sols un clic.

Ara que ja saps per a què serveix una macro en Excel pots fer les primeres passes en aquest camí utilitzant el tutorial Introducció a les macros.

Font: Excel Total de  .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.