Que es una macro en excel

Si utilitzes Excel freqüentment és possible que en alguna ocasió t’hagis trobat executant una mateixa sèrie d’accions una i altra vegada. Aquestes accions que fas repetides vegades es podrien automatitzar amb una macro.

Una macro és un conjunt d’ordres que s’emmagatzema en un lloc especial d’Excel de manera que estan sempre disponibles quan els necessitis executar.

Per exemple, si tots els matins crees un informe de vendes i en aquest informe sempre dones el mateix format als textos, es podria crear una macro perquè ho faci automàticament per tu. Les macros s’utilitzen principalment per eliminar la necessitat de repetir els passos d’aquelles tasques que realitzes una i altra vegada.

Un llenguatge de programació

Les macros s’escriuen en un llenguatge d’ordinador especial que és conegut com Visual Basic for Applications (VBA). Aquest llenguatge permet accedir a pràcticament totes les funcionalitats d’Excel i amb això també ampliar la funcionalitat del programa.

¿Qué es una macro en Excel?

Però no et preocupis si no ets un programador d’ordinadors, Excel proveeix d’una eina especial que permet crear una macro sense necessitat de conèixer els detalls del llenguatge de programació.

Qué es una macro en Excel 2010

Encara que si acceptes el repte i et introdueixes en el món de la programació VBA aviat et convertiràs en un Ninja d’Excel. Veuràs que crear una macro en Excel no és tan complicat i serà una manera fàcil i ràpida d’eliminar aquestes tasques repetitives que cada dia et treuen minuts preuats del teu temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.