Suma condicional II

La funció SUMAR.SI.CONJUNTO en Excel

La funció SUMAR.SI.CONJUNTO en Excel ens permet sumar els valors d’un rang de cel·les que compleixen amb diverses condicions. A diferència de la funció SUMAR.SI que permet un sol criteri, la funció SUMAR.SI.CONJUNTO permet fins a 127 criteris.

Sintaxi de la funció SUMAR.SI.CONJUNTO

La funció SUMAR.SI.CONJUNTO té dos arguments:

Rango_suma (obligatori): El rang de cel·les que conté els valors a sumar.
Rango_criterios1 (obligatori): El rang de cel·les que serà avaluat pel Criterio1.
Criterio1 (obligatori): El criteri que han de complir les cel·les del Rango_criterios1.
Rango_criterios2 (opcional): El segon rang de cel·les que serà avaluat pel Criteri2.
Criteri2 (opcional): El criteri que han de complir les cel·les del Rango_criterios2.
Els valors de les cel·les del rango_suma se sumaran només si compleixen amb els criteris especificats. Els criteris poden utilitzar caràcters comodí com el signe d’interrogació (?) Per indicar un sol caràcter o un asterisc (*) que indicarà una seqüència de caràcters.

Només el Rango_criterios1 i Criterio1 són obligatoris, a partir d’ells podem especificar múltiples combinacions de Rango_criterio i Criteri fins a un màxim de 127.

Exemple de la funció SUMAR.SI.CONJUNTO

Tinc una llista de CDs venuts en un dia en una botiga de música. M’interessa sumar el nombre total de CDs venuts que tinguin exactament 12 cançons:

La columna que es sumarà serà la columna venuts la qual conté el nombre total de CDs venuts per a cada àlbum. La columna Cançons és el Rango_criterios1 perquè conté la informació que serà avaluada.

Finalment la condició que s’ha de complir es troba a la cel·la B17. Pots veure en color verd les cel·les que compleixen amb la condició i la cel·la venut acaba sent sumada per la funció SUMAR.SI.CONJUNTO.

Múltiples criteris amb la funció SUMAR.SI.CONJUNTO

Modificant una mica l’exemple anterior, ara desig sumar el nombre total de CDs venuts que tinguin més de 11 cançons i el preu sigui més gran a $ 4. Per resoldre aquest cas necessitaré especificar un segon criteri que s’aplicarà a la columna Preu.

En aquest segon exemple he afegit un altre rang de criteris que és la columna Preu i el seu respectiu criteri que es troba a la cel·la B18. Pots veure en color verd aquelles cel·les que compleixen amb les dues condicions i la columna venuts donen com a resultat la suma de la cel·la B19.

La funció SUMAR.SI.CONJUNTO en Excel serà de gran utilitat quan necessitem aplicar més d’un criteri abans de realitzar una suma.

 

Font: www.exceltotal.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.