Taules dinàmiques

Què és una taula dinàmica?
Una taula dinàmica és una de les eines més poderoses d’Excel, però també és una de les característiques que més usuaris d’Excel es senten intimidats a utilitzar. Si ets un d’ells t’estàs perdent d’utilitzar una gran eina d’Excel.
Les taules dinàmiques et permeten resumir i analitzar fàcilment grans quantitats d’informació amb tan sols arrossegar i deixar anar les diferents columnes que formaran el reporti.
informes flexibles
És veritat que pots formar molt bons informes amb el que ja saps d’Excel, però imagina la següent situació. Ja has creat un gran report que compara el total de vendes en les diferents regions del país, però ara els teus superiors han demanat que facis un altre informe que compari les vendes de cada regió amb els tipus de productes venuts. I per si fos poc, després d’acabar el segon informe, et demanen un tercer per comparar les vendes dels productes però ara per cada ciutat del país. És molt probable que hagis de començar des de zero per crear els nous informes.
Afortunadament Excel té la funcionalitat de taules dinàmiques que ajuda a resoldre aquest problema. En utilitzar una taula dinàmica podràs crear els reports sense escriure una sola fórmula, però el més notable serà que podràs arreglar el reporti d’una manera dinàmica d’acord a les teves necessitats.

La veritable dificultat de les taules dinàmiques
Molts usuaris d’Excel eviten l’ús de les taules dinàmiques perquè semblen molt complicades a primera vista. Tot i que les taules dinàmiques poden semblar desafiants, la realitat és que el problema rau en el fet que molt poques vegades s’expliquen adequadament i per tant no es fàcil dur-les a terme.
és primordial que abans de començar sapiguem molt bé que volem i com aconseguir-ho.

El meu objectiu és presentar-les amb un llenguatge senzill de manera que les entengueu fàcilment i aviat pugueu utilitzar adequadament aquesta característica d’Excel.

Font: ExcelTotal.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.