Tipus de Gràfics

Triar entre els diferents tipus de gràfics en Excel per mostrar la informació adequadament és molt important. Cada tipus de gràfic desplegarà la informació d’una manera diferent així que utilitzar el gràfic adequat ajudarà a donar la interpretació correcta a les dades.

Tipus de gràfics més utilitzats

Aquests són els tipus de gràfics més utilitzats en Excel:

Gràfics de columna. Aquest tipus de gràfic fa un èmfasi especial en les variacions de les dades a través del temps. Les categories de dades apareixeran en l’eix horitzontal i els valors en l’eix vertical. Freqüentment es compara aquest tipus de gràfic amb els gràfics de barra, on la diferència principal és que en els gràfics de barra les categories apareixen en l’eix vertical.

Gràfics de línia. Un gràfic de línia mostra les relacions dels canvis en les dades en un període de temps. Aquest gràfic és comparat amb els gràfics d’àrea, però els gràfics de línia fan un èmfasi especial en les tendències de les dades més que en les quantitats de canvi com ho fan els gràfics d’àrea.

Gràfics circulars. També coneguts com gràfics de peu (en anglès) o gràfics de pastís. Aquests gràfics poden contenir una sola sèrie de dades ja que mostren els percentatges de cadascuna de les parts respecte al total.

Gràfics de Barra. Un gràfic de barra fa un èmfasi en la comparació entre elements en un període de temps específic. Aquest tipus de gràfic inclou cilindres, cons i piràmides.

Gràfics d’Àrea. Els gràfics d’àrea mostren la importància dels valors a través del temps. Un gràfic d’àrea és similar a un gràfic de línia, però ja que l’àrea entre les línies està farcit, el gràfic d’àrea li dóna més importància a la magnitud dels valors que el que pot fer un gràfic de línia.

Gràfics XY (Dispersió). Els gràfics de dispersió són útils per mostrar la relació entre diferents punts de dades. Aquest tipus de gràfic utilitza valors numèrics per a tots dos eixos en lloc d’utilitzar categories en algun dels eixos com en els gràfics anteriors.

Existeixen altres tipus de gràfics en Excel com els de superfície, anells, bombolla, però els analitzarem en una publicació posterior. Els gràfics presentats el dia d’avui són els tipus de gràfics més utilitzats en Excel i aviat aprendràs a obtenir el major profit de cada un d’ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.