Validació de dades a Excel

La validació de dades en Excel és una eina que no pot passar desapercebuda pels analistes de dades ja que ens ajudarà a evitar la introducció de dades incorrectes en el full de càlcul de manera que puguem mantenir la integritat de la informació a la nostra base de dades .
Importància de la validació de dades en Excel
Per defecte, les cel del nostre full estan llestes per rebre qualsevol tipus de dada, ja sigui un text, un número, una data o una hora. No obstant això, els càlculs de les nostres fórmules dependran de les dades contingudes en les cel·les pel que és important assegurar-nos que l’usuari ingressi el tipus de dada correcta.
Per exemple, en la següent imatge pots observar que la cel·la C5 mostra un error en el càlcul de l’edat ja que la dada de la cel·la B5 no correspon a una data vàlida.

Aquest tipus d’error pot ser previngut si utilitzem la validació de dades en Excel en indicar que la cel·la B5 només acceptarà dates vàlides. Un cop creada la validació de dades, al moment d’intentar introduir una cadena de text, obtindrem un missatge d’advertència com el següent:


Més endavant veurem que és factible personalitzar els missatges enviats a l’usuari de manera que puguem donar-li una idea clara del problema, però aquest petit exemple ens mostra la importància de la validació de dades en Excel al moment de sol·licitar l’ingrés de dades de part de l’usuari .

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.